Tavoitteena kuu taivaalta - Miten saavutan sen?

16.01.2020

Set a goal that makes you to jump out of the bed in the morning! 

Mitä sä tavoittelet? Asetitko mahdollisesti uudenvuoden lupauksia ja tavoitteita vuodelle 2020, joita haluaisit saavuttaa? Itseasiassa, jos vastasit tähän kysymykseen, ja sulla on tavoite, niin good for you!  Elämässä on hyvä olla tavoitteita ja jotain, mitä kohti mennä. Se luo tarkoitusta ja samalla myös haastetta elämään. Mikä on muutenkaan parasta, kuin rastia listalta yli se saavutettu tavoite, kun sinne pitkän matkan jälkeen päästään. Huippua! Mutta ensin kuitenkin pitäisi päästä sinne tavoitteeseen. Mistä lähteä edes liikkeelle? 


1. Kun asetat tavoitteen, tee siitä realistisen lisäksi myös konkreettinen.

Jokainen varmaan ymmärtää, että esimerkiksi miljardööriksi ei tulla vuodessa ja sitä kuutakaan sieltä taivaalta ei välttämättä kannata tavoitella. Jos nyt tullaan kuitenkin vieläkin lähemmäs realismia, niin mieti myös, kuinka isoja juttuja olet itsellesi eteesi asettamassa. Pyytäisinkin miettimään, saatko intoa ja energiaa asettamastasi tavoitteesta, vai stressaako sinua se, että olet rakentanut mutkaisen polun sijaa ison vuoren eteesi? En siis suosittele muuttamaan koko elämää ja suuntaa kerralla, yhden vuoden aikana, vaan asettaa tavoitteetkin askel kerrallaan.

Kun haetaan konkretiaa, kannattaa miettiä ihan tarkalleen, mitä olet tekemässä. Jos käytetään esimerkkinä ehkä yhtä yleisintä uudenvuoden tavoitetta ja lupausta 'uudesta elämästä', ei kannata pyrkiä nollasta sataan ykkösellä. Tee ensin yksi muutos, ja kun siitä yhedstä tulee rutiini ja luonteva tapa, jatka eteenpäin ja tee toinen muutos. Voit tehdä itsellesi listan asioista, jotka vievät sinut sitten "lopulliseen maaliin."

2. Mieti MIKSI.

Jos ei meillä ole hyvää syytä ja ideaa, ei meillä yleensä ole myöskään pitkään kantavaa motivaatiota. Jos asia ei ole sinulle merkityksellinen, ei se tule kantamaan pitkälle. Ihminen on myös siitä kummallinen, että se kokee epäonnistumisen tunteita, jos ei pääsekään asettamiinsa tavoitteisiin, olivat ne sitten merkityksellisiä tai ei. Joten ihan vain ollaksesi armollinen itsellesi, älä aseta turhia paineita tavoitteiden muodossa.

 Jos haluat alkaa treenaamaan enemmän tai panostamaan uneen vieläkin paremmin, mieti miksi. Mikä on sun motiivi tehdä muutoksia niiden asioiden eteen? Ehkä terveys, parempi olo tai hyvinvoiva keho, ne on tosi hyviä juttuja! Mutta jos asetat itsellesi tavoitteen, jossa haluat päästä eroon 'yhdestä ylimääräisestä mahamakkarasta' keksitkö riittävän pätevän syyn itsellesi, että miksi?  Tämän takia mä asiakkaideni kohdalla kyseenalaistan aina niitä 2-5kilon kiinteyttäjiä. Mitä ne sillä tavoittelee? Entäpä jos asetettaisiinkin tavoitteeksi voimatasojen kasvatus ja energisempi olo, joka on jo lähtökohtaisesti positiivisempi tapa lähestyä asiaa? Tulokset voi olla aivan samat, mutta ne kantavat paljon pidemmälle! 

3. Uskalla puhua unelmista ja tavoitteista ääneen! 

Mä en ole mikään universumin voimaan uskova hippi, mutta uskon tieteeseen. Kun ihminen sanoo jotain ääneen ja kertoo jollekin muulle omista tavoitteistaan ja asettamistaan lupauksista, hän alkaa myös alitajuisesti tehdä enemmän asioita sen eteen. Jos tuntuu, että omat unelmat on jotenkin noloja (vaikka ei ne ole) tai tavoitteet "liian suuria jaettavaksi", niin kirjoita! Niin mä itse teen. Eli jaa suuret suunnitelasi universumille ja saat aivan uutta puhtia niiden toteuttamiseen.

Mikään ei myöskään merkitse yhtä paljoa, kuin sulle tärkeän ihmisen kannustus ja tsemppi eteenpäin. Eli taas kerran päästään siihen, että ympyröi itsesi ihmisillä, jotka ajaa sua oikeaan suuntaan, ja ketkä on potkimassa pyllylle, kun oma usko meinaa loppua! Yksikään unelma ei ole tyhmä tavoiteltavaksi. Jos sinne ei jostain syystä pääsekään, tai suunta vaihtuu (kuten allekirjoittaneella tuntuu elämässä usein tapahtuvan, kehkeh) SE EI OLE EPÄONNISTUMISTA. SE ON ELÄMÄÄ! 

© 2018 Hanna Maaret -personal training
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita